התשובות לשאלות "מתי לפרוע חלקים במשכנתא? איזה סכומים ומסלולים? וכיצד זה מתבצע? אינן חד משמעיות ומשתנות מלווה ללווה. יחד עם זאת ישנם מספר קווים מנחים על מנת שנוכל לצמצם את ההתחייבות בצורה מושכלת וחסכונית.
בשל היות המשכנתא הלוואה המורכבת מתת הלוואות אשר שונות בפריסתן, התנהגותן ועלותן, נתייחס למספר היבטים:
- אחוז הריבית – נשאף להסיר את המסלולים בעלי הריבית הגבוהה אך חשוב להימנע מהסרת כל החלקים הקבועים שהרי לא נרצה להשאיר משכנתא תנודתית וברמת סיכון גבוהה.
- עלות הכסף שאיתו נסגור – משכנתא הנה מבין ההלוואות הזולות בשוק וזאת מפני שלבנק ישנה בטוחה כנגד ההלוואה ורמת הסיכון שלה יחסית נמוכה. אי לכך, תבחן את עלות הכסף אל מול עלות המשכנתא. בין אם מדובר בקרן השתלמות, כסף שנמצא בעו"ש או כספי השקעה אחרים, נשאף למצות את אופציות ההשקעה שברשותנו, שכן עדיף להשקיע את כספנו ב-5% תשואה ובמקביל לשלם 3% ריבית על המשכנתא מאשר לא להרוויח תשואה כלל.
- עמלת פירעון – לכל מסלול נקבעת עמלת פירעון בהתאם לסוגו ופריסתו. את גובה העמלה ניתן לראות בדו"ח היתרה לסילוק. כמו כן ניתן להגיש בקשה להפחתת עמלת הפירעון.
- להקטין החזר או לקצר שנים – כמובן שהתשובה לשאלה זו הינה סובייקטיבית. המלצתנו היא לקצר בשנים וזאת מפני שאנחנו כבר משלמים החזרים חודשיים. (בהנחה ואנחנו לא חורגים מהם) שתואמים את צרכינו ואנחנו יכולים להמשיך לשלמם וללא סיבה להקטינם. יתרה מכך, קיצור בשנים יאפשר לקצר את משך השיעבוד והביטוח למשכנתא ובכך להגדיל את החיסכון.
לסיכום, פירעון חלקים במשכנתא דורש חישוב. זאת בסמוך לעת הפירעון הרצוי ולאחר עדכון הנתונים ובחינת האלטרנטיבות שיש ברשותנו לעשות עם הכסף.
על מנת לקבל מידע נוסף:
צור קשר ✉️
*5471 התקשר 📞